четвер, 22 серпня 2019 00:53

У Польщі принизили заробітчан з України: розгорівся скандал

У Польщі принизили заробітчан з України: розгорівся скандал
В Польщі принизили українських заробітчан. Фото: РБК

Ресторан в польському місті Гдиня потрапив в скандал через розміщене оголошення про пошук робочих, в якому заявлялося, що "українців і їм подібних" на роботу не беруть.

В оголошенні говорилося, що заклад шукає кухарів, але "zero Ukraińców czy innych podobnych" ( "нуль українців або інших подібних"), повідомляє ТСН.

Ситуацією зацікавився польський центр відстеження расистської та ксенофобської поведінки. Його представник Конрад Дульковскій анонсував звернення в прокуратуру з приводу злочину - публічного розпалювання ненависті на національному ґрунті. Також рестораном може зацікавитися польська інспекція праці.

Представник власника ресторану оприлюднив заяву, з якої випливає, що скандальне оголошення є проявом необдуманого рішення тільки однієї людини і було розкритиковано справедливо.

"Ми переконані, що автор оголошення також оприлюднить відповідні вибачення", - заявив юрист і додав, що ситуація викликала хвилю ненависті, спрямованої проти співробітників і власників ресторану, включно з погрозами спалити заклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці відмовляються повертатися на роботу за кордон

В очах польських роботодавців українці стоять на більш нижчому щаблі, ніж поляки. Часто їм пропонують меншу оплату праці. Польські роботодавці вважають, що українським трудовим мігрантам, які не мають грошей, нікуди діватися. Тому з ними укладають так звані "сміттєві" угоди, які не мають опису прав працівника-мігранта.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі принизили заробітчан з України: розгорівся скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути