субота, 14 грудня 2019 17:59

До Німеччини кличуть кваліфікованих працівників

До Німеччини кличуть кваліфікованих працівників
Ангела Меркель запросила до Німеччини тільки кваліфікованих працівників Фото: dw.com

Німеччина буде приймати на роботу кваліфікованих робітників з країн, що не належать до Євросоюзу.

Про це заявила Ангела Меркель, передає Handelsblatt.

"Ми знаємо, що багато секторів і підприємств відчайдушно шукають спеціалістів. Тому необхідно прагнути до того, щоб було достатньо кваліфікованих працівників. Інакше компаніям доведеться переміщатися - і ми, звичайно, цього не хочемо", - сказала Меркель у суботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі нарахували 900 тисяч українських заробітчан

У червні депутати німецького Бундестагу більшістю голосів ухвалили закон, який значно спрощує працевлаштування для кваліфікованих працівників не з країн-членів ЄС. Закон набирає чинності 1 березня 2020 року.

Ухвалений документ передбачає спрощення працевлаштування працівників-іноземців для всіх без винятку сфер, а не лише для тих, де спостерігається брак кваліфікованої робочої сили. Також втрачає чинність теперішня норма, за якою перед працевлаштуванням іноземця з-за меж ЄС родотодавець повинен був перевірити, чи не претендують на це робоче місце громадяни ФРН чи країн-членів ЄС, зазначає агенція новин dpa.

Крім того, тим іноземцям з-за меж ЄС, котрі володіють німецькою мовою та мають відповідну кваліфікацію, дозволятиметься прибути до ФРН з метою пошуку роботи та перебувати тут у статусі шукача роботи до шести місяців. Утім, такі іноземці під час пошуку робочого місця не матимуть права на отримання соціальних виплат.

За січень-жовтень цього року заробітчани перерахували в Україну $9,7 млрд.

"За приватним переказами з-за кордону є актуальна цифра за 10 місяців - це $9,7 млрд. Це майже як в минулому році - там було на 7% менше. На кінець року ми очікуємо близько $11,5 млрд, І це також відповідає минулому року", - повідомив заступник глави Національного банку України Дмитро Сологуб.

Зараз ви читаєте новину «До Німеччини кличуть кваліфікованих працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути