Ексклюзиви
середа, 19 квітня 2017 15:11

"Упал-отжался!"- росіяни хизуються своїм недороботом Fedor

"Упал-отжался!"- росіяни хизуються своїм недороботом Fedor
Патріарх РПЦ Кирило відмовився потиснути руку роботу / фото: inmyway.org

Російські ЗМІ почали активно розкручувати новини про робота Fedor.

Стверджують, що він налякав іноземних журналістів, пише "Еспресо".

Російські видання почали писати, що іноземні ЗМІ були налякані розробкою Росії та почали приписувати Федору звання "термінатора" та "російської машини для вбивств".

"Така велика кількість повідомлень виникла на тлі того, що нещодавно робота навчили стріляти з пістолетів по-македонськи - з обох рук. Тоді російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін запевнив, що держава створює не термінатора, а штучний інтелект, який матиме величезне прикладне значення в найрізноманітніших сферах", - пишуть журналісти.

Серед інших "талантів" Федора називають вміння водити машину, використовувати різні інструменти, вкручувати лампочки та віджиматися. Робот набув такої популярності, що його навіть вирішили відправити у космос. Але не раніше 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робот навчився стріляти з двох рук

Для керування Федором використовують спеціальний костюм, який передає роботу всі рухи, що в костюмі робить людина. Інформацію про те, що відбувається перед роботом, оператор костюму отримує з відеокамер, встановлених у голові апарату.

Штучний інтелект захопить 40% робочих місць людей. Два з кожних п'яти робочих місць до 2030 року можуть отримати роботи. Такого висновку дійшли експерти з консалтингової компанії Price Waterhouse Cooper. Підрахували, що автоматизовані творіння замінять людей на 20% робочих місць у США, 30% - у Великій Британії, 35% - у Німеччині і 21% - у Японії.

Зараз ви читаєте новину «"Упал-отжался!"- росіяни хизуються своїм недороботом Fedor». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути