Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2018 17:44

Українець відвідав усі країни світу: 57 діб провів у польоті

Українець відвідав усі країни світу: 57 діб провів у польоті
Тепер Костянтин Симоненко хоче поїздити Україною і показати її своїм дітям. Фото: facebook.com/konstantin.traveller

Костянтин Симоненко став першим українцем, який відвідав усі 193 країни світу. У вересні 2018-го отримав сертифікат про Національний рекорд.

Мандрувати світом чоловік мріяв із дитинства. За останні шість років мав 379 перельотів і в цілому 57 діб, проведених у повітрі. Про подорожі розповів в інтерв'ю РБК Lite.

"У моєму житті є дві людини, які зробили можливим те, що я зміг об'їхати увесь світ. Це моя дружина, яка відпускала мене, брала на себе турботи за домом і дітьми. І це мій компаньйон по бізнесу, який запалився моєю мрією і брав на себе кермо управління компанією, поки я їздив по світу," – говорить Симоненко.

В середньому час перебування в країні міг коливатися від 1 дня до декількох тижнів.

Там, де туристичні візи не видають, Костянтин їхав мов працювати. Наприклад, в Сомалі був бортмеханіком вертольотів, а в Лівії - спеціалістом по сільському господарству.

"У країнах третього світу потрібно вкрай обережно ставитися до води, - розповідає мандрівник. - Тут звичайна вода з-під крана містить мільярди хвороботворних інфекцій.

Треба дуже серйозно ставитися до вивчення актуальної інформації про країну, в яку ви збираєтеся поїхати. Причому саме актуальну: чим свіжіша інформація, тим краще.

Іноді трапляються й непередбачувані обставини. Одного разу потрапив під ракетний обстріл в Іраку. А в Малі на готель, з якого щойно виселився, напали терористи".

Найцікавішими Симоненко назвав такі країни, як Австралія, Нова Зеландія, США, Китай, Чилі. У планах відвідати Арктику та Антарктиду, деякі острови в Океанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подолав нову відмітку - британець встановив рекорд швидкості

Костянтин колекціонує тарілки, які привозить із кожної подорожі. Кожна тарілка має свою історію. У Ємені, наприклад, вдалося купити тарілку прямо зі стіни місцевого начальника районної поліції.

Запорізький веломандрівник, письменник і етнограф Володимир Супруненко розповідає про нові велопригоди, скільки коштує з'їздити в Південну Америку, як подолати мовний бар'єр і що почитати на дозвіллі.

У середині червня стартував у велосипедну науково-спортивну експедицію "Із греків у варяги". Її маршрут: Карелія – Фінляндія - Швеція-Норвегія-Ісландія. Повернення додому – через Європу. Тривалість – близько двох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Українець відвідав усі країни світу: 57 діб провів у польоті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути