четвер, 17 вересня 2020 00:30

Україна готує знищення Білорусі - Лукашенко

Україна готує знищення Білорусі - Лукашенко
Лукашенко назвав Україну "форпостом" політичних провокацій. Фото: Белта

Особа, яка виконує обов'язки президента Білорусі Олександр Лукашенко переконаний, що в країні хотіли організувати кольорову революцію.

"Поетапний розбір подій в країні виявляє справжні задуми і тактику зовнішніх навіть не опонентів Білорусі, а агресорів", - сказано в повідомленні до "політичного активу республіки", повідомляє БелТА.

"Щоб відразу зняти всі маски, назвемо цих гравців поіменно. На рівні світових центрів це перш за все США, конкретніше - їх мережа фондів з підтримки так званої демократії. На європейському континенті активно діяли американські сателіти: Польща, Литва, Чехія і, на жаль, наша Україна", - сказав Лукашенко.

Кожна з цих країн, вважає він, мала свою роль. Чехію він назвав "ресурсним хабом", Польщу - "інкубатор медіаканалів" і "майданчиком для альтернативних органів у вигнанні", Литву - "тараном білорусько-європейських відносин".

Про Україну Лукашенко сказав: "Україна, незважаючи на нашу незмінну її підтримку (наприклад, в питаннях територіальної цілісності та й по іншим), всупереч духу наших взаємин стала форпостом політичних провокацій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського звинуватили "владу Білорусі" у напрузі з хасидами на кордоні

Нагадаємо, раніше він заявив, що спонтанна самоорганізація суспільства, розвиток так званої революційної ситуації, нелегітимність виборів і т.д. - все це міфи.

Зараз ви читаєте новину «Україна готує знищення Білорусі - Лукашенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути