Ексклюзиви
субота, 17 квітня 2021 10:54

Українця засудили на 10 років за кібератаки в США

Українця засудили на 10 років за кібератаки в США
Українця суд позбавив волі на 10 років за кібератаки в США. Фото: unsplash.com

Громадянина України Федора Гладиря покарання у вигляді 10 років позбавлення волі присудив суд Вашингтона. Американському правосуддю вдалося довести вину Гладиря в причетності до серії кібератак.

Про це повідомили в Міністерстві юстиції США 16 квітня.

Хакерські атаки групи FIN7, до якої входив Гладиря, завдали американським компаніям збитків на $1 млрд. Члени активної хакерської групи, широко відомої під назвою FIN7, яку також називають Carbanak Group та Navigator Group, створили шкідливу програпу та спрямували її на понад 100 американських компаній, переважно - ресторанів, казино та готелів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ламали банківські рахунки: у Польщі спіймали українських хакерів

"FIN7 зламав тисячі комп'ютерних систем і викрав мільйони номерів кредитних та дебетових карток клієнтів, а також приватну та непублічну інформацію, яку група використовувала або продавала з метою отримання прибутку. Тільки в США група успішно зламала комп'ютерні мережі компаній у 49 штатах та окрузі Колумбія, викравши понад 15 млн записів карток клієнтів з понад 6500 окремих терміналів торгових точок у більш ніж 3600 окремих бізнес-місцях", - йдеться в підсумковому описі справи.

Громадян України Федора Гладиря, Дмитра Федорова і Андрія Копакова затримали в 2018 році за звинуваченням у кібератаках на понад 100 компаній. За даними слідства, хакерська група FIN7 за їх участі вкрала номери 15 млн банківських карт компаній Chipotle і Arby, а також здійснювала злами у Великій Британії, Австралії та Франції.

Раніше повідомлялося, що FIN7 працювала під прикриттям компанії Combi Security з офісами в Росії та Ізраїлі, через неї ж до групи залучалися нові люди.

Зараз ви читаєте новину «Українця засудили на 10 років за кібератаки в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути