вівторок, 15 вересня 2020 14:21

Вчені виводять генно-модифікованих тварин для фермерства

Вчені виводять генно-модифікованих тварин для фермерства
Професор Джон Отлі / WSU

Вчені виводять нові види генно-модифікованих тварин для фермерства, які в наступних поколіннях можуть стати батьками для кращих порід свійських тварин.

Техніка корекції генів від групи британських і американських вчених дозволить сурогатним самцям давати нащадків, що несуть генетичний матеріал цінних елітних і свійських фермерських тварин. Про це пише ВВС.

Це має стати наступним кроком для покращення поголів'я тварин на фермах – свиней, кіз, корів. А також таких елітних видів, як призові бики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна стала одним із найбільших експортерів сільгосппродукції в Євросоюз

"Нові розробки можуть допомогти вирішити проблему продовольства в світі. Якщо зможемо справитися з генетичними викликами, це означатиме, що деякі тварини потребуватимуть менше води, кормів чи антибіотиків, щоб давати водночас більше і кращого м'яса, інших продуктів тваринництва", - сказав професор Джон Отлі з Вашингтонського державного університету.

Сурогатні батьки повинні мати активну якісну сперму, що передасть хороший генетичний код майбутньому приплоду. Науковці вже провели успішні дослідження на мишах. На великій худобі ще не вивчали.

За даними дослідників, нові технології модифікації генів дозволять зберегти види, що перебувають на межі зникнення. Наприклад, можна буде заморозити сперму носорога, який зникає як вид. Проте, за словами дослідників, швидкість впровадження змін залежатиме від політиків. Споживання генно-модифікованих організмів ще не схвалене в розвинутих країнах з огляду на питання щодо безпечності, етичні проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Вчені виводять генно-модифікованих тварин для фермерства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути