Ексклюзиви
вівторок, 20 жовтня 2020 10:50

Учені створили м'ясне морозиво

Учені створили м'ясне морозиво
Фото: скриншот відео

Білоруські вчені створили м'ясне морозиво, яке назвали Ice Meat. Як кажуть розробники, "десерт" підійде для легкого перекусу, повідомляє Sputnik.by.

"Інноваційне м'ясне морозиво є збалансованим продуктом завдяки наявності в його складі високоякісної м'ясної сировини та інших повноцінних інгредієнтів. Великою перевагою розробленого м'ясного морозива є відсутність у його складі цукру", - розповіла старший науковий працівник відділу технологій м'ясних продуктів Ірина Калтовіч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисний десерт: як смачно запекти яблука в духовці

Творці незвичайного морозива сподіваються, що воно сподобається дітям і підліткам. І вони, вживаючи "десерт", зможуть поповнити потреби організму в мікронутрієнтах, що містяться в м'ясі.

Головний спеціаліст лабораторії обладнання та технологій молочноконсервного виробництва Григорій Пінчук попереджає, що треба бути готовим до того, щоб "сприймати новий інноваційний продукті".

"Не все нове ми можемо порівняти з якимось традиційним продуктом і винести свій вердикт. Але цей продукт має право на існування. Звичайно, досконалості немає меж і його можна ще допрацьовувати з різними смаками, але, на мій смак як розробника, дуже гідно ", - сказав Пінчук.

Цього року в Україні виробили 1,33 млн т молочної продукції, що на 3% менше, ніж торік. Частково на це впливає конкуренція з імпортними продуктами.

Виробництво молока скоротилося на 7,1% порівняно з минулим роком. Цього року на ринок зайшли 572,3 тис. т. Частка молока у структурі виробленої продукції скоротилась із 46% торік до 43% цьогоріч, ідеться в повідомленні Асоціації виробників молока.

Кисломолочних продуктів виготовили на 3% менше - 271,2 тис. т.

Зараз ви читаєте новину «Учені створили м'ясне морозиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути