Ексклюзиви
четвер, 06 травня 2021 14:15

Учасники протестів хотіли спалити дільницю з 10 поліцейськими

Учасники протестів хотіли спалити дільницю з 10 поліцейськими
Сутички на вулицях Боготи / Getty Images

У Колумбії понад тиждень тривають масові протести й сутички з поліцією. Учасники акцій у відповідь на насильство правоохоронців навіть намагалися спалити живцем групу з 10 поліцейських, підпаливши дільницю.

За вісім днів протестів загинули щонайменше 24 людини. Зокрема, поліцейський і підліток, які загинули під час сутичок на вулицях міст по всій країні. Те, що почалося як мирна акція через відкладену податкову реформу, вилилося в спалах гніву по країні, коли учасники акцій, обурені жорсткими діями поліції, почали відповідати насильством. Про це пише The Sun.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії тривають акції за Навального: сотні затриманих

Під час одного з нападів у вівторок, 4 травня, натовп намагався спалити живцем групу з 10 поліцейських, підпаливши дільницю в столиці Боготі.

У середу, 5 травня, спецназ застосував сльозогінний газ щодо протестуючих в Боготі. Сотні людей зібралися перед будівлею парламенту, яку закидували камінням. Був ризик штурму. Мер Боготи Клаудіа Лопес назвала руйнування і насильство в столиці неймовірними.

ООН розкритикувала ситуацію в Колумбії, звинувативши поліцейських у відкритті вогню по демонстрантах. Повідомлення про жорстокі дії зі сторони поліції викликають загострення в країні. Проте міністр оборони Колумбії Дієґо Мола каже, що поведінка поліцейських є в рамках закону.

Президент Колумбії Іван Дуке Маркес відкликав непопулярну податкову реформу, запропоновану урядом, але учасники акцій вимагають більшого і хочуть дій по боротьбі з бідністю, насильством зі сторони поліції, нерівності в системах охорони здоров'я та освіти. На тлі протестів у відставку пішов міністр фінансів і державних кредитів Колумбії Альберто Карраскілья.

Зараз ви читаєте новину «Учасники протестів хотіли спалити дільницю з 10 поліцейськими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути