Ексклюзиви
понеділок, 17 грудня 2018 08:02

Убивство Хашоггі: у Саудівській Аравії зробили заяву

Убивство Хашоггі: у Саудівській Аравії зробили заяву
Саудівська Аравія заперечує причетність принца Мухаммеда бен Салмана до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі. Фото - RTVi

Саудівська Аравія вкрай негативно відреагувала на резолюцію сенату США про припинення підтримки Вашингтоном Ер-Ріяда в єменському конфлікті. А також визнання причетності принца Мухаммеда бен Салмана до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

"Королівство засуджує останню позицію Сенату США, яка базується на необгрунтованих звинуваченнях, а також відкидає кричуще втручання у внутрішні справи", —сказано в заяві МЗС країни, опублікованій офіційним інформаційним агентством SPA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили останні слова журналіста Хашоггі

Так, відзначається, що королівство не потерпить будь-якої "неповаги" до своїх правителів.

"Ця позиція Сенату США посилає неправильні повідомлення всім тим, хто хоче викликати розкол у відносинах Саудівської Аравії і США", — йдеться в заяві.

Джамаль Хашоггі — колумніст американського видання The Washington Post, який виступав із критикою саудівського уряду і принца Мухаммеда. Він зник після того, як увійшов в будівлю аравійського консульства у Стамбулі 2 жовтня, щоб отримати документи. Пізніше з'явилася інформація, що він був жорстоко вбитий на території диппредставництва. У ЦРУ впевнені, що саме принц Саудівської Аравії віддав наказ про ліквідацію опозиціонера.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Хашоггі: у Саудівській Аравії зробили заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути