Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2021 09:22

Убивство Кеннеді сталося за особистим наказом Хрущова
5

35-го президента США Джона Кеннеді вбили за особистою вказівкою першого секретаря ЦК КПРС, лідера СРСР Микити Хрущова. Виконавцем був співробітник КДБ Лі Гарві Освальд.

Про це розповів колишній керівник ЦРУ США 1993-1995 років Джеймс Вулсі в мемуарах, передає The New York Post.

Кортеж Джона Кеннеді в Далласі 22 листопада 1963 року, за кілька хвилин вбивства Лі Гарві Освальдом
Фото: The New York Post
Микита Хрущов і Джон Ф. Кеннеді. Початок 1963 року
Лі і Марина Освальд з донькою в Мінську. Червень 1962 року
Двоє   поліцейських Далласа тримають  Лі Гарві Освальда після його арешту 22 листопада 1963 року
Лі Гарві Освальд. 23 листопада 1963 року

Видання отримало витяги з книги Вулсі "Операція Дракон: секретна війна Кремля з Америкою". Співавтором твору виступив колишній виконувач обов'язки начальника шпигунської служби комуністичної Румунії, генерал-лейтенант Йон Міхай Пачепа. Автори стверджують, що всі докази містяться у 26-томному звіті Комісії Воррена. Однак величезна частина його зашифрована, і досі ніхто не розумів значення "закодованої" інформації.

"Розшифровані докази доводять, що вбивця Джона Ф. Кеннеді, Лі Гарві Освальд, таємно зустрічався в Мехіко зі своїм радянським оперативним співробітником, "товаришем Костіним", - пишуть автори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивця Кеннеді спілкувався з агентом КДБ

За їхніми словами, радянські спецслужби завербували Освальда 1957 року, коли він служив в морській піхоті США в Японії. Кілька років працював на них у секретних місіях для надання інформації. Зокрема яка дозволила СРСР збити американського пілота Ґері Паверса 1960 року. А 1962-го Освальду було доручено начебто особистим розпорядженням Хрущова, почати підготовку до вбивства президента Кеннеді.

"Хоча Освальд хотів залишитися в Радянському Союзі, його врешті-решт переконали повернутися в США, щоб убити президента Кеннеді, якого Хрущов став зневажати", - пишуть вони.

Стверджується, що Освальд зі своєю радянською дружиною в червні 1962 року відправився назад до Штатів. За словами авторів, десь між червнем і квітнем 1963 року Радянський Союз змінив свою думку і скасував завдання, однак Освальд "був надто захоплений і збирався довести справу до кінця". Нібито він був переконаний, що Хрущов "довірив йому цю задачу, і він був упевнений, що впорається з цим".

Зауважується, що хоча Вулсі та Пачепа не наводять жодних доказів наказу про вбивство або наказу про скасування замаху, вони надають докази, часто у формі листів, про зустрічі Освальда з агентами КДБ та інші приготування до повернення Освальда і його родини до СРСР після того, як він завершить свою місію.

Джон Кеннеді загинув від кульового поранення в голову 22 листопада 1963 року в техаському місті Даллас. Офіційно обвинуваченим у вбивстві президента є колишній морський піхотинець Лі Гарві Освальд. За кілька днів після смерті Кеннеді його застрелили. Освальда вбили, коли він йшов з поліцейської дільниці в окружну в'язницю. В СРСР Освальд жив з 1959-го по 1962 рік. Президент Джордж Буш-молодший підписав 1992 року закон, що вимагає, щоб усі документи про вбивство були оприлюднені протягом 25 років, якщо тільки вони не зашкодять розвідці, правоохоронній діяльності, військовим силам або зовнішнім відносинам.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Кеннеді сталося за особистим наказом Хрущова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути