середа, 29 грудня 2021 02:52

У світі з'явився перший робот-прокурор

У світі з'явився перший робот-прокурор
У Китаї розробили цифрового прокурора. Він висуває обвинувачення з точністю понад 97%. Фото: pixabay.com

У Китаї дослідники створили першого робота-прокурора, який за допомогою штучного інтелекту може висувати звинувачення з точністю понад 97%.

Система здатна працювати на звичайному комп'ютері та висувати звинувачення на основі опису справ, пише Daily Mail.

З 2015-го до 2020 року робота-прокурора навчали на понад 17 тис. справ. Тож він здатний виявляти та висувати звинувачення у восьми найпоширеніших злочинах у Шанхаї: "провокування неприємностей" (термін, який використовується для придушення інакомислення в Китаї), шахрайство, небезпечне водіння, азартні ігри, крадіжки, шахрайство із кредитними картками, навмисне завдання травм, перешкоджання виконанню службових обов'язків, стверджують розробники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша у світі робот-художниця проведе свою виставку картин

Також переконують, що незабаром "прокурор" зможе розпізнавати більше видів злочинів й виносити обвинувачення за менш поширеними статтями.

Інструмент уже перевірила Народна прокуратура району Пудун в Шанхаї - найбільша та найзавантаженіша прокуратура країни. Професор Ши Йонг вважає, що штучний інтелект дозволить прокурорам зменшити навантаження і дозволить їм зосередитися на складніших справах.

За інформацією видання, вже є побоювання щодо застосування робота. Мовляв, комуністична партія Китаю може використовувати цифрового прокурора як зброю. Водночас самі прокурори переймаються тим, хто візьме на себе відповідальність за рішення штучного інтелекту.

Інженерна компанія з роботехніки Boston Dynamics опублікувала в мережі новорічне відео, на якому роботи танцюють під пісню Do You Love Me. На кадрах у центрі уваги 2 людиноподібні роботи Atlas. Вони виконували злагоджені рухи.

Зараз ви читаєте новину «У світі з'явився перший робот-прокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути