понеділок, 03 серпня 2020 14:44

У світі вперше зменшилася кількість вугільних електростанцій

У світі вперше зменшилася кількість вугільних електростанцій
Китайські електростанції відповідальні за 40% світових викидів CO2, кажуть екологи. Фото: Reuters

Вперше протягом останніх десятиліть світове виробництво електроенергії з вугілля скоротилось у 1-й половині 2020 року. Про це йдеться в поширеній у понеділок, 3 серпня, доповіді екологічних організацій Global Coal Plant Trackers і Global Energy Monitor.

У перші 6 місяців цього року в експлуатацію введені вугільні електростанції загальним обсягом 18,3 гігавата. У той же період закриті електростанції об'ємом понад 21 гігават. Світове скорочення виробництва електроенергії з вугілля відбувається головним чином за рахунок Європи, де в І півріччі цей обсяг зменшився на 8,3 гігавата, а в ІІ буде зменшений на 6 гігават.

Однак і в Південно-Східній Азії введення в експлуатацію нових вугільних електростанцій сповільнюється і становить у цьому півріччі близько 70% від звичних показників останніх 5 років. Виняток становить Китай, що нарощує введення в експлуатацію вугільних електростанцій. Екологи вважають ці електростанції відповідальними за 40% світових викидів CO2.

У Німеччині в липні ухвалено закон про відмову від використання бурого і кам'яного вугілля у виробництві електроенергії до 2038 року. На підтримку регіонів, економіка яких постраждає через відмову від вугілля, буде виділено €40 млрд.

Зараз ви читаєте новину «У світі вперше зменшилася кількість вугільних електростанцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути