четвер, 04 лютого 2021 12:30

У Росії висунули законопроєкт щодо блокування соцмереж

У Росії висунули законопроєкт щодо блокування соцмереж
У Росії хочуть блокувати соцмережі. Фото: promdevelop

Комісія Ради Федерації з інформаційної політики та взаємодії зі ЗМІ в Росії пропонує внести в законодавство можливість блокування соцмереж за заклики до участі в незаконних акціях протесту.

Про це заявив голова комісії Олексій Пушков, пише Meduza.

За його словами, необхідно запровадити відповідну систему покарань за заклики до незаконних мітингів. Карати у Раді Федерації планують адміністративними штрафами або ж "тимчасовим або постійним блокуванням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сенаті США підготували санкції проти Росії через арешт Навального

"Деякі інтернет-платформи підійшли до тонкої грані, що відокремлює соцмережі від іноземних агентів, які представляють інтереси зарубіжним держав", - йшлось у заяві Пушкова.

"Facebook, Twitter, Instagram, Telegram, TikTok стали джерелом поширення серед громадян РФ закликів до масових безладів, інформації, спрямованої на їх схиляння чи інше втягнення у вчинення протиправних дій, зокрема становлять загрозу для життя і здоров'я інших громадян, а також недостовірної суспільно значимої інформації, поширюваної під виглядом достовірних повідомлень", - такими словами описано в заяві Пушкова акції протесту на підтримку опозиціонера Олексія Навального 23 та 31 січня.

Щонайменше 1386 людей у 10 містах Росії затримали силовики під час розгону мітингів проти ув'язнення опозиціонера Олексія Навального 2 лютого.

Зараз ви читаєте новину «У Росії висунули законопроєкт щодо блокування соцмереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути