понеділок, 24 червня 2019 15:39

У Росії раптово підняли за тривогою армію

У Росії раптово підняли за тривогою армію
У Росії "перевіряють" боєготовність військових частин. Фото: kor.ill.in.ua

У Росії почалася раптова перевірка боєготовності Центрального військового округу. За тривогою підняті військові частини у 29 регіонах країни.

Зокрема, в Сибірському, Уральському і Приволзькому федеральних округах, повідомляє прес-служба Центрального військового округу Міноборони Росії.

"Раптова перевірка боєготовності військ Центрального військового округу (ЦВО) відбудеться 24-28 червня на 35 полігонах", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські спецслужби поширюють фейки про різні події у Британії

До найвищого ступеня бойової готовності привели також частини військ і сил Південного і Східного військових округів, а також окремі з'єднання ВДВ, далекої та військово-транспортної авіації.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що перевірка проходить за рішенням президента Володимира Путіна.

Російські військові візьмуть участь у понад 50 навчаннях. Головною метою навчальної кампанії називають знищення "деструктивних військових сил". Так хочуть перевірити готовність військового керівництва до управління військами "у разі наростання військової загрози і виникнення кризових ситуацій".

Після анексії Криму 2014-го Росія проводить регулярні військові навчання на півострові. У Генштабі України дії російських військових у Криму називають незаконними.

На територію Білорусі переїхали підрозділи, озброєння і військова техніка Західного військового округу Збройних сил РФ. Вони нібито мають брати участь у параді 3 липня у Мінську.

20 червня 2019-го активісти зафіксували в Орші ешелон із російською військовою технікою, зокрема бронетранспортерами БТР-82А.

До Білорусі перекидають військовослужбовців 4-ї Кантемирівської дивізії та 27-ї Севастопольської окремої мотострілецької бригади. З'єднання входять до складу новоствореної 1-ї танкової армії ЗС РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Росії раптово підняли за тривогою армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути