Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2018 02:21

Туреччина і Кіпр "посварилися" через видобуток газу

Туреччина і Кіпр "посварилися" через видобуток газу
Туреччина заблокувала бурові кораблі Кіпру. Фото: OilCapital

Президент Кіпру Нікос Анастасіадіс звинуватив Туреччину в "порушенні міжнародного права" через блокування італійського бурового корабля, який повинен був розробляти газове родовище в водах поблизу Кіпру. Анкара ж стверджує, що природні ресурси належать їй.

"Турецькі кораблі зажадали від команди бурового корабля італійської нафтогазової компанії ENI зупинитися через" військові маневри "в районі, куди цей корабель прямував. У ENI стверджують, що повинні були вести розробку в виключно економічній зоні Кіпру, де 8 лютого під час розвідувальних робіт разом з французькою нафтогазовою компанією Total виявили великі родовища газу ", - повідомляє DW.

МЗС Туреччини в свою чергу звинуватив уряд Кіпру в "односторонніх діях" щодо природних ресурсів. Ці дії порушують "невід'ємне право на природні ресурси турків-кіпріотів, які є співвласниками острова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Кіпру вирішив скасувати санкцій проти РФ

Відзначимо, що кіпрський спір - це територіальний конфлікт між греко-кіпріотами і турецько-кіпріотами по відношенню до острова Кіпр, який нині фактично є острівною державою Середземного моря.

Україна та Кіпр домовилися про внесення змін у двосторонню конвенцію про запобігання подвійному оподатковуванню та відхиленню щодо податків на доходи. За словами Петра Порошенка, документ дозволяє нарешті врегулювати ситуацію з позицією запобігання подвійному оподатковуванню, що буде сприяти розвитку економічних відносин між країнами.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина і Кіпр "посварилися" через видобуток газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути