Ексклюзиви
субота, 24 березня 2018 12:22

Tumblr видалив 84 російських сторінок за втручання у вибори США

Tumblr видалив 84 російських сторінок за втручання у вибори США
Американський сервіс мікроблогів Tumblr видалив 84 російських акаунтів, через дезінформацію під час президентських виборів США у 2016 році. Фото: Tumblr

Американський сервіс мікроблогів Tumblr видалив 84 акаунти через їхню причетність до втручання у президентські вибори в США у 2016 році.

Профілі використовувались як частина дезінформаційної кампанії, про це повідомляють в офіційному блозі компанії.

"Минулої осені ми виявили 84 сторінки Tumblr, пов'язані з російським урядом через Агентство інтернет-досліджень або IRA. Вони використовувались як частина дезінформаційної кампанії, яка проводилася до виборів 2016 року в США", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німченко: Заяви про зв'язок Рубана з "Українським вибором" - фейк

Компанія повідомила в поліцію. Акаунти заблоковані, а оригінали записів – видалено. Надана правоохоронним органам інформація допомогла ідентифікувати 13 російських громадян.

"У IRA працюють понад 1000 осіб, які беруть участь в електронних дезінформаційних і пропагандистських кампаніях по всьому світу, використовуючи фальшиві аккаунти в соціальних мережах. Їх мета полягає в тому, щоб сіяти розбрат і невдоволення в країнах, на які вони націлені", – відзначають в Tumblr.

Державний департамент Сполучених Штатів Америки та Пентагон досягли угоди про виділення щонайменше $40 млн на боротьбу з іноземною пропагандою, підтримуваною окремими державами. Під час офіційного оголошення про початок програми прямо не називалася Росія, проте очевидно, що американський план в першу чергу буде зосереджений на боротьбі з дезінформацією, підтримуваною Кремлем.

Зараз ви читаєте новину «Tumblr видалив 84 російських сторінок за втручання у вибори США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути