середа, 11 вересня 2019 08:58

Трамп відправив Болтона у відставку: хто займе його місце

Трамп відправив Болтона у відставку: хто займе його місце
Президент США Дональд Трамп відправив свого радника з питань національної безпеки Джона Болтона у відставку. Фото - Уніан

Президент США Дональд Трамп відправив свого радника з питань національної безпеки Джона Болтона у відставку.

Радник не погоджувався з багатьма його ініціативами. Про це глава Білого дому повідомив у вівторок в офіційному Тwitter.

"Я поінформував Джона Болтона минулої ночі, що його послуги в Білому домі більше не потрібні. Я категорично не погоджувався з багатьма його пропозиціями, як й інші в адміністрації", - зауважив Трамп.

Додав, що запропонував своєму раднику подати у відставку, що той і зробив 10 вересня.

"Я дуже дякую Джону за його службу. Я зроблю оголошення про нового радника з питань національної безпеки наступного тижня", - написав Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли США і Британія приєднаються до "нормандської четвірки"

Таким чином, Дональд Трамп змінив уже третього високопоставленого радника з питань нацбезпеки, позиція якого вважається однією з найбільш впливових в Адміністрації американського президента.

Виконуючим обов'язки радника президента США з національної безпеки буде Чарльз Капперман, повідомляє NBC News з посиланням на кореспондента в Білому домі.

Капперман працював в Адміністрації Рональда Рейгана. Перед тим, як приєднатися до команди президента США Дональда Трампа, був виконавчим директором у компаніях, що займаються оборонними замовленнями: Boeing і Lockheed Martin.

Капперман - багаторічний радник Болтона. Правозахисні організації звинувачують його в антиісламських настроях і називають "яструбом у стилі Болтона", повідомляє Business Insider.

Наприкінці серпня Джон Болтон відвідав Київ із офіційним візитом. Обговорювалося питання активізації відносин України та Сполучених Штатів Америки у сфері національної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Трамп відправив Болтона у відставку: хто займе його місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути