неділя, 20 червня 2021 11:17

Тисячі протестують проти "геноциду народу" з боку влади

Тисячі протестують проти "геноциду народу" з боку влади
Люди на акції протесту проти президента Болсонару і його заходів по боротьбі з коронавірусом в місті Куяба, 19 червня 2021 року / REUTERS

У суботу, 19 червня, тисячі людей вийшли на вулиці по всій Бразилії, щоб висловити протест проти заходів боротьби з пандемією президента Жаіра Болсонару.

Вони критикують лідера країни за те, що не отримав вакцини досить швидко і поставив під сумнів необхідність носіння масок. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президента оштрафували за недотримання карантину

За даними міністерства охорони здоров'я, в Бразилії з населенням 211 млн осіб зареєстрували вже більше півмільйона смертей від COVID-19, що є найвищим показником смертності після США.

Уряд стикається з різкою критикою за те, що втратило можливість закупити вакцини на ранньому етапі. Фармацевтичний виробник Pfizer заявив, що не отримав відповіді на пропозиції про продаж вакцин уряду в період з серпня по листопад минулого року.

За формою правління Бразилія - ​​президентська республіка. Глава держави здійснює виконавчу владу і має широкі повноваження.

"Ми протестуємо проти геноциду народу урядом Болсонару, який не закупив вакцини і не зробило нічого для турботи про своїх людей", - каже 36-річна Алін Рабель, протестуючи в столиці, місті Бразиліа.

За даними міністерства охорони здоров'я, лише 11% бразильців повністю вакциновані і 29% отримали першу дозу вакцини.

Протести пройшли у всіх 26 штатах, а також в столиці. Багато демонстрантів назвали кількість загиблих формою геноциду, здійсненого владою щодо бразильського народу. Вони скандували, били в барабани і тримали плакати з вимогою відставки Болсонару.

Спеціальний комітет Сенату вивчає дії команди Болсонару на пандемію, підкреслюючи затримки з придбання вакцин, віддаючи пріоритет неперевіреними методам лікування COVID-19.

Минулого місяця опитування показало, що популярність Болсонару впала до нового мінімуму - тільки 24% бразильців схвалюють його роботу. Той же опитування показало, що лівий суперник Болсонару, колишній президент Луїс Інасіо Лула да Сілва, виграв би у другому турі, якщо б вибори 2022 року відбулися зараз.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі протестують проти "геноциду народу" з боку влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути