середа, 14 березня 2018 07:35

Тіллерсон не знає причину свого звільнення

Тіллерсон не знає причину свого звільнення
Тіллерсон прокоментував своє звільнення Фото: ЕРА

Держсекретар США Рекс Тіллерсон після оповіщення про звільнення у вівторок провів телефонну розмову з президентом країни Дональдом Трампом.

"Сьогодні після полудня з борта номер один мені дзвонив президент США. Я також говорив з шефом апарату Білого дому Джоном Келлі, щоб прояснити майбутнє", - сказав він, виступаючи в Держдепі.

За словами Тіллерсона, "найважливіше забезпечити плавний і упорядкований перехід в той час, коли країна як і раніше повинна проводити серйозну політику, а національна безпека стикається з погрозами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент США Дональд Трамп призначив нового очільника ЦРУ та держсекретаря

Сам Тіллерсон не знає причину звільнення з посади державного секретаря США і був налаштований продовжувати свою роботу, заявив виданню The Hill заступник держсекретаря з питань публічної дипломатії Стів Голдстайн.

"Держсекретар не говорив з президентом сьогодні вранці і не знає причини, але він вдячний за надану йому можливість служити і продовжує вважати, що державна служба є благородним покликанням", - сказав Голдстайн.

У вівторок президент США Трамп зняв Тіллерсона з посади держсекретаря і запропонував на цю посаду кандидатуру чинного директора ЦРУ Майка Помпео. Місце Помпео на чолі ЦРУ повинна зайняти його заступник Джина Хаспел.

Зараз ви читаєте новину «Тіллерсон не знає причину свого звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути