Ексклюзиви
четвер, 31 грудня 2020 07:15

Терорист у костюмі Санта Клауса вбив 39 людей

Терорист у костюмі Санта Клауса вбив 39 людей
Чоловік приїхав до нічного клубу на таксі. Був одягнений у костюм Санта Клауса. За 20 хв. розстріляв 39 людей. Поранив 69. Фото: Unsplash

У ніч на 1 січня 2017-го в Стамбулі в нічному клубі "Рейна" терорист за 20 хв. розстріляв 39 людей. Серед них 16 іноземців — громадян Марокко, Індії, Лівану, Йорданії, Саудівської Аравії, Ізраїлю і Бельгії. Поранив 69 осіб.

Чоловік приїхав до нічного клубу на таксі. Був одягнений у костюм Санта Клауса. Застрелив з автомата Калашникова поліцейського й охоронця на вході. Тоді зайшов і відкрив вогонь. Тим, хто впав на підлогу, стріляв у голову. Перезаряджав автомат шість разів. Випустив понад 180 куль. Мав військову підготовку, кажуть експерти.

— Виглядав дуже розслабленим, — говорить футболіст Сефа Бойдас. — Був зосереджений. Стріляв дуже професійно. Влучав у людей з 10‑15 метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У серіалі від Netflix заявили, що України не існує

Убивця пішов на кухню закладу. Залишався там 13 хв. Припускають, переодягався. У клубі залишив куртку і зброю. Сів у таксі й попросив відвезти його в порт. Коли вийшов, сказав, що грошей не має. Можливо, відплив до міста Ялова. Там провели пошукову операцію. Слідів терориста не знайшли.

Відповідальність за теракт на себе взяла "Ісламська держава". У поліції припускають, що стрілянину влаштував громадянин Киргизстану. Арештували 12 підозрюваних у причетності до події. Провели обшуки у вісьмох громадян Казахстану й Киргизстану. У посольствах цих країн заявили: перевіряють документи всіх громадян, які зараз у Туреччині.

Зараз ви читаєте новину «Терорист у костюмі Санта Клауса вбив 39 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути