Ексклюзиви
понеділок, 26 жовтня 2020 11:42

Сюжет стрічки наснився режисеру

Сюжет стрічки наснився режисеру
Постер фільму "Термінатор" 1984 року / Wikipedia

26 жовтня 1984-го вийшла в прокат у США стрічка режисера Джеймса Кемерона "Термінатор". При скромному бюджеті в $6,4 млн зібрала $38,4 млн в Америці та посіла 9-е місце в прокаті 1984-го.

Ідея фільму наснилася Камерону 1981 року в Римі. Закінчуючи роботу над першим великим фільмом "Піраньї-2", він захворів лихоманкою. У маренні побачив чоловіка з червоним оком, який переслідує дівчину. Сценарій написав 1982-го разом із другом Вільямом Вішером.

Знайти гроші на стрічку довго не вдавалося. Великі кінокомпанії відмовилися. В результаті сценарій продали за символічний $1 продюсеру-початківцю Гейл Енн Герд, майбутній 2-й дружині Кемерона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арнольд Шварценеґґер став дідом

Вже тоді у режисера виник задум про робота з рідкого металу, здатного змінювати форму, залежно від обставин, а дія мала відбуватися в майбутньому. Але в середині 1980-х спецефекти ще не досягли необхідного рівня та бракувало грошей. Тому довелося перенести події фільму з майбутнього в сьогодення і відмовитися від використання рідкого робота. Цей задум реалізують у другому фільмі.

Фраза I'll be back, тобто "Я повернуся", стала популярною і не раз займала високі місця в рейтингах цитат. Всі події, показані у фільмі, є замкнутою часовою петлею, в якій дії, що здійснюють герої, не можуть призвести до змін у майбутньому, бо вже є його частиною.

1991-го Кемерон зняв не менш культове й масштабніше продовження - "Термінатор 2: Судний день". На 2020-й фільм "Термінатор" займає 244-у позицію у списку 250 найкращих фільмів за версією IMDb.

Зараз ви читаєте новину «Сюжет стрічки наснився режисеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути