Ексклюзиви
неділя, 18 лютого 2018 23:21

Стрілянина в Дагестані: назвали ім'я нападника

Стрілянина в Дагестані: назвали ім'я нападника
"Дагестанським стрільцем" виявився 22-річний Халіл Халілов. Фото: Національний антитерористичний комітет РФ

Прихожан православного храму в дагестанському місті Кизляр (Росія) розстріляв з мисливської рушниці 22-річний житель села Кідер Цунтінського району Дагестану Халіл Халілов, прихильник терористичного угрупування "Ісламська держава".

Відомо, що Халілов в 2017 році приєднався до ІДІЛ і входив до так званого "сплячого осередку" організації. Про це повідомляє російський РБК з посиланням на джерела в уряді республіки і федеральному МВС.

"Розстріл був приурочений до християнського свята. У будинку батьків в селі Кідер проходять обшуки, також оперативники перевіряють зв'язки Халілова", - розповіли в поліції.

Також повідомляється, що Халілов не входив в списки вже відомих учасників радикальних організацій, а також не перебував в базі даних спецслужб як учасник незаконних збройних формувань.

18 лютого в Дагестані невідомий відкрив вогонь по людях, які зібралися на святкування Масляної. Нападник був озброєний рушницею. Він нібито підійшов до людей, які зібралися біля однієї з церков в Кизлярі. Жертвами стали 5 осіб, 4 з них загинули на місці події, ще одна жінка померла в лікарні. Крім того, постраждали ще 4 людей, у тому числі двоє силовиків. Самого стрілка було ліквідовано.

Зараз ви читаєте новину «Стрілянина в Дагестані: назвали ім'я нападника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути