неділя, 26 лютого 2017 06:29

Стало відомо, від якої отрути помер брат лідера КНДР

Причиною смерті брата лідера КНДР Кім Чон Ина – Кім Чон Нама став сильний параліч. Його викликала нервово-паралітична речовина. До такого висновку МОЗ Малайзії дійшов після проведення повторної аутопсії тіла загиблого.

Про це повідомило агентство Associated Press.

Малайзійська поліція виставила оточення в терміналі аеропорту Куала-Лумпур, в якому був убитий Кім Чон Нам. Протягом двох годин там працювали офіцери в костюмах хімзахисту. Після проведених ними досліджень, поліція повідомила про відсутність небезпеки для пасажирів.

 

Раніше поліція повідомила, що виявила на тілі Кім Чон Нама сліди отруйної речовини.

Ві-Екс (VX) - фосфороорганічна бойова отруйна речовина нервово-паралітичної дії. Це найтоксичніша з коли-небудь штучно синтезованих речовин, що застосовується в хімічній зброї. Речовину було створено в 1955 р. у Великобританії. Спочатку вона розроблялася як пестицид, проте через вкрай високу токсичність не знайшла застосування у сільському господарстві.

14 лютого, стало відомо, що Кім Чон Нам був убитий в Малайзії за допомогою отрути. Кім Чон Наму спробували надати допомогу в аеропорту, після чого відправили в лікарню, але по дорозі він помер.

За підозрою у вбивстві затримано чотири особи. Також повідомлялося, що Кім Чон Нама міг вбити співробітник північнокорейського посольства.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, від якої отрути помер брат лідера КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути