четвер, 01 березня 2018 13:37

США висунули ультиматум Польщі через "антибандерівський" закон

США висунули ультиматум Польщі через "антибандерівський" закон
США направили Варшаві сигнал, що польській владі не слід розраховувати на зустріч з Трампом. Фото: vgolos.com.ua

Білий дім надіслав Варшаві сигнал, що польській владі не слід розраховувати на зустріч ні з президентом Дональдом Трампом, ні з віце-президентом Пенсом. Доти, поки закон про Інститут національної пам'яті не виправлять.

Пов'язані з польською дипломатією джерела зазначають, що "США висунули ультиматум", а зустрічі на вищому рівні були "заморожені" до вирішення польсько-ізраїльського конфлікту через позицію Варшави, прописану в законі. Про це повідомляє Onet.pl.

Як відомо, з травня до Польщі на місяць переходить головування у Раді Безпеки ООН. З цієї нагоди президент Анджей Дуда відвідає Нью-Йорк і Чикаго. Планується і візит у США прем'єра Моравецького. Польський МЗС передбачав, що це буде однією з найважливіших дипломатичних подій 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мета посварити історією два народи досягнута": "антибандерівський" закон почав діяти ще до набуття чинності

Варшава доклала зусилля для організації зустрічі з президентом Трампом або віце-президентом Пенсом. Однак з моменту початку кризи в польсько-ізраїльських відносинах з Білого дому надходили стримані сигнали. Джерело наголошує: "Американці делікатно сказали, що з організацією зустрічей з вищими керівниками США виникне проблема".

Закон про Інститут національної пам'яті набуде чинності 1 березня.

Він передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, а також штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Зараз ви читаєте новину «США висунули ультиматум Польщі через "антибандерівський" закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути