Ексклюзиви
пʼятниця, 12 липня 2019 07:34

США підготували нові санкції проти Росії

США підготували нові санкції проти Росії
Нові санкції проти РФ мжна беде скасувати. Фото: 2000.ua

Палата представників Конгресу США проголосувала за поправку до проекту оборонного бюджету на 2020 фінансовий рік. У ній передбачено додаткові санкції проти Росії.

Причиною стало російське втручання в американські вибори президента, повідомляє C-Span.

"Ця поправка має на увазі справжні, серйозні санкції проти російської держави і передбачає, що жоден громадянин США не зможе здійснювати нові угоди з російським суверенним боргом", - заявив демократ від штату Каліфорнія Бред Шерман.

Поправка також передбачає механізм для зняття цих санкцій. Це відбудеться в тому випадку, якщо адміністрація США дійде висновку, що РФ може не втручатися в американські вибори - принаймні в ході одного виборчого циклу. Фінальним етапом для зняття санкцій буде рішення Конгресу, якщо він погодиться з висновком адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дипломатія безсила проти фінансових інтересів" - Італія хоче скасувати санкції проти РФ

Сам проект оборонного бюджету ще не схвалений. Поправці належить пройти узгодження законодавцями обох палат, перш ніж подадуть на підпис президентові США Дональду Трампу.

В адміністрації Білого дому кажуть, що Трамп може накласти вето на законопроект. Причиною є недофінансування Пентагону - замість замовлених раніше $750 млрд йому виділяють $733 млрд.

Палата представників Конгресу США підтримала законопроект про введення санкцій на постачання устаткування, пов'язаних з будівництвом "Північного потоку-2" компаній. Комітет у закордонних справах Палати представників парламенту США одноголосно підтримав законопроект про санкції на поставки технологій та обладнання для російських трубопровідних проектів.

Зараз ви читаєте новину «США підготували нові санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути