неділя, 23 лютого 2020 14:18

США не хочуть забирати своїх громадян з лайнера Diamond Princess

США не хочуть забирати своїх громадян з лайнера Diamond Princess
Новим коронавірусом з Китаю на круїзному лайнері Diamond Princess захворіло 634 людини. ФОТО: ukrinform.ua

США відмовляються від подальшої евакуації своїх громадян з круїзного лайнера Diamond Princess.

Тим часом, на борту судна лишаються близько 330 американців. Вони чекають закінчення двотижневого карантину, щоб повернутися додому, повідомляє японський телеканал NHK.

"Уряди США та Японії обговорили евакуацію з лайнера Diamond Princess громадян Сполучених Штатів. Японська сторона пропонувала достроково повернути американських пасажирів, але американська сторона наполягла на необхідності залишити їх на борту. Аргументувала тим, що перевезення пасажирів збільшує ризик зараження", – повідомили ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перших пасажирів відпустили з карантину на лайнері Diamond Princess

До того 14 американців з лайнера Diamond Princess, у яких наявність коронавірусу підтвердили, повернули з Японії в США. Таким було рішення Держдепартаменту й чиновників охорони здоров'я Сполучених штатів. Після повернення на батьківщину заражених помістили в ізоляцію. Як відзначило анонімне джерело в адміністрації, президент США Дональд Трамп дізнався про все постфактум, та скаржився, що подібне рішення може зашкодити тому, як уряду вдаватиметься стримувати спалахи захворювання.

Круїзний лайнер Diamond Princess вирушив у двотижневий круїз 21 січня. Відплив з японського міста Йокогама, зупинявся в низці портів Японії, В'єтнаму, Тайваню та Гонконгу На борту судна перебувало понад 3 711 осіб. З них 2 666 – пасажири, інші 1 045 – члени екіпажу. Серед останніх – 25 громадян України. Завершитися круїз мав 3 лютого. Однак перед прибуттям до порту судно зустріла берегова охорона: в одного з пасажирів, який висадився раніше у Гонконгу, виявили новий коронавірус з Китаю. З того дня лайнер помістили в карантин. Менш ніж за тиждень він перетворився на масштабний осередок спалаху нового коронавіруса. Усього хворобу підхопили там 634 людини.

Зараз ви читаєте новину «США не хочуть забирати своїх громадян з лайнера Diamond Princess». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути