Ексклюзиви
середа, 21 жовтня 2020 11:21

США надаватимуть політичний притулок за новими правилами

США надаватимуть політичний притулок за новими правилами
США визначили нові правила для отримання політичного притулку. Фото: Pixabay

Нові правила отримання іноземцями політичного притулку набувають чинності у США.

Міністерство юстиції та міністерство національної безпеки США напередодні, у вівторок, оприлюднили нові правила, покликані завадити отриманню політичного притулку у США іноземцями, які скоїли злочини, повідомляє "Голос Америки".

"Зміни набувають чинності через 30 днів після офіційної публікації, яку заплановано на 21 жовтня", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст, який писав про контрабанду на Донбасі, отримав політичний притулок у Німеччині

У документі зазначають, що "політичний притулок є вибірковою імміграційною перевагою, якої загалом можуть прагнути іноземці, які відповідають вимогам, фізично присутні у США або прибувають до країни незалежно від їхнього статусу". Водночас Конгрес заборонив певним категоріям іноземців отримувати політичний притулок та надав міністру юстиції та міністру національної безпеки право запроваджувати додаткові обмеження.

Згідно зі змінами, отримання політичного притулку забороняється іноземцям, засудженим за: тяжкі злочини на федеральному рівні або рівні штатів; незаконне перевезення до країни, переховування незадокументованих іммігрантів; незаконне повернення до країни після депортації; здійснення злочинів, пов'язаних із участю у вуличних бандформуваннях; певні злочини, пов'язані з кермуванням у нетверезому стані; домашнє насильство; використання підробних посвідчень особи, незаконне отримання соціального забезпечення.

Отримання політичного притулку у США буде заборонено іноземцям, "які скоїли певні правопорушення у сфері домашнього насильства, навіть якщо їх не засуджено за це".

11 968 українців на 1 жовтня перебувають за кордоном у в'язницях. Із них 6202 осіб засуджено за скоєння різного роду злочинів, повідомили в Міністерстві закордонних справ України. За даними ООН, 2017 року у світі було 5,9 млн мігрантів з України.

Зараз ви читаєте новину «США надаватимуть політичний притулок за новими правилами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути