Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2018 07:18

США готують другий пакет антиросійських санкцій

США готують другий пакет антиросійських санкцій
Росія не виконала вимоги Вашингтона в зв'язку з законом про хімічну зброю. Тому ведуться консультації з законодавцями про введення в дію другого пакету антиросійських санкцій. Фото - РБК

До 6 листопада Росія не виконала вимоги Вашингтона в зв'язку з законом про хімічну зброю. Про це Держдепартамент США доповів конгресу.

Тому ведуться консультації з законодавцями про введення в дію другого пакету антиросійських санкцій. Про це повідомив представник держдепу Роберт Палладіно, передає Голос Америки.

"Ми зробили те, чого від нас вимагає закон - поінформували Конгрес. У міру того, як буде просуватися процес, ми будемо виконувати вимоги закону", - сказав Палладіно.

Він відмовився відповісти на питання про те, коли саме будуть введені додаткові санкції. Заявив, що це "тривалий процес" і додав, що США хочуть ввести санкції "в повній відповідності з законом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав єдині дієві санкції проти Росії

"Ми повинні ретельно розглянути те, як ці санкції можуть вплинути на інтереси національної безпеки США. Поки що я можу сказати тільки це. Однак, ми ставимося до цього питання дуже серйозно", - додав Палладіно.

США 22 серпня ввели обмеження на торгівлю з Росією. Приводом до запровадження нових санкцій стало отруєння у Великий Британії колишнього російського розвідника Сергія Скрипалята його доньки Юлії. Крім того, якщо Росія не позбавиться усієї хімічної та біологічної зброї під контролем міжнародної спільноти, США можуть розірвати дипломатичні відносини.

Зараз ви читаєте новину «США готують другий пакет антиросійських санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути