вівторок, 20 жовтня 2020 03:27

"Аерофолот" попався на контрабанді техніки Apple

"Аерофолот" попався на контрабанді техніки Apple
Держдепартамент США відкликав близько 113 віз співробітників "Аерофлоту" за їх участь в контрабанді.

У США влада звинуватила злочинну групу з десяти осіб в контрабанді продукції Apple, з Америки до Росії за допомогою кур'єрі. Серед звинувачених є співробітники авіакомпанії "Аерофлот".

Чимало з підозрюваних вже заарештовані і їм будуть пред'явлені звинувачення. Ще двоє обвинувачених ховаються від правосуддя, інформує сайт прокуратури східного округу штату Нью-Йорк.

Обвинувачені в контрабанді брали участь в схемі незаконного експорту електронних пристроїв вартістю понад 50 млн доларів, наприклад, Apple iPhone, iPad і Apple Watches, зі Сполучених Штатів Америки в Росію.

"Отримавши інструкції від жителя Росії, члени екіпажу авіакомпанії "Аерофлот" і інші особи вирушили до Сполучених Штатів, щоб забрати електронні пристрої. Підсудні здобули пристрої, чимало з яких були вкрадені, для перевезення до Росії без необхідних дозволів на експорт", — повідомляє прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік намагався провезти в Україну 257 нелегальних смартфонів

З судових матеріалів стало відомо, що в ході розслідування "під час обшуку багажу, що належить різним членам екіпажу "Аерофлоту" та іншим кур'єрам, були виявлені електронні пристрої на мільйони доларів".

Також під час арешту обвинувачених було виявлено понад 600 тисяч готівкою і велика кількість електронних пристроїв.

Через розслідування Держдепартамент США відкликав близько 113 віз співробітників "Аерофлоту" за їх участь в контрабанді електроніки.

Правоохоронці викрили транснаціональне угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді та збуті наркотиків. "Товар" продавали з використанням інтернет-сайтів та чат-ботів.

Зараз ви читаєте новину «"Аерофолот" попався на контрабанді техніки Apple». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути