неділя, 22 квітня 2018 21:42

Слідство підтвердило факти підкупу в ПАРЄ

Слідство підтвердило факти підкупу в ПАРЄ
Депутатів Азербайджану в ПАРЄ звинуватили в підкупі. Фото: Хвиля

Слідча група, створена Парламентською асамблеєю Ради Європи, підтвердила системний зовнішній вплив на документи і рішення ПАРЄ, а також системну діяльність окремих депутатів всупереч етичним стандартам.

Головні звинувачення стосуються підкупу з боку Азербайджану, але члени слідчої групи зазначають, що проблеми не обмежуються однією країною. Про це йдеться в звіті групи, представленому Бюро ПАРЄ в неділю, повідомляє "Європейська правда".

"Під час роботи до нас надійшла інформація також про нестандартні ситуації, пов'язані з іншими країнами", - підкреслив глава слідчої групи, суддя Ніколас Братца. Однак через брак часу розслідування концентрувалася на ділі Азербайджану, за яким звучало найбільше звинувачень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальний президент ПАРЄ подав у відставку

Братца підкреслив, що щодо деяких депутатів є достатні докази.

"Була група осіб, які працювали в ПАРЄ на користь Азербайджану... 7 членів і колишніх членів ПАРЄ діяли всупереч етичним стандартам асамблеї", - заявив він.

Окремою проблемою стала проблема подарунків в ПАРЄ.

"Члени ПАРЄ, а також члени секретаріату ПАРЄ отримували численні подарунки... Ми не маємо достатніх доказів, щоб довести, що конкретний подарунок був отриманий в обмін на конкретне рішення. Тим не менш, ми вважаємо за необхідне підкреслити відсутність прозорості в питанні отримання подарунків" , - заявив суддя.

У 2012 році активісти оприлюднили ряд підтверджень про системний підкуп депутатів урядом Азербайджану. ПАРЄ протягом декількох років ігнорувала дані звинувачення. Однак в 2015 році італійська поліція підтвердила частину звинувачень і затримала одного з колишніх депутатів Луку Волонте.

Після цього ПАРЄ створила слідчу групу з розслідування звинувачень.

Зараз ви читаєте новину «Слідство підтвердило факти підкупу в ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути