вівторок, 27 березня 2018 07:00

Скільки країн висилають російських дипломатів

Скільки країн висилають російських дипломатів
Всього будуть видворені 137 дипломатів РФ. Фото: РБК-Україна

22 держави оголосили про висилку російських дипломатів у зв'язку зі "справою Скрипаля".

Рішення про видворення російських дипломатів прийняли 16 країн Європейського союзу, а також США, Канада, Албанія, Македонія, Норвегія і Україна.

Так, влада ФРН вирішила вислати чотирьох російських дипломатів, Франція аналогічним чином видворяє чотирьох дипломатів, Італія - ​​двох дипломатів, Нідерланди - двох дипломатів, Данія - двох дипломатів, Іспанія - двох дипломатів, Швеція - одного дипломата, Фінляндія - одного дипломата, Угорщина - одного дипломата. Чехія висилає трьох російських дипломатів, а влада Польщі пообіцяла вислати чотирьох дипломатів. Також одного дипломата видворяє Хорватія, а ще одного Румунія.

У свою чергу Литва вирішила вислати трьох російських дипломатів. Крім цього, Латвія прийняла рішення про висилку другого секретаря російського посольства, а Естонія висилає аташе посольства Російської Федерації з оборони.

Таким чином, з території держав ЄС висилаються 33 російських дипломата.

У свою чергу адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення вислати з країни 60 російських дипломатів і закрити генконсульство РФ в Сіетлі. При цьому представник держдепу Хізер Нойерт підкреслила, що 12 чоловік є оперативними співробітниками російської розвідки.

Канада також повідомила про висилку чотирьох дипломатів РФ. Також про висилку двох російських дипломатів оголосили в МЗС Албанії, одного - в МЗС Норвегії і ще одного - в МЗС Македонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер розповів про висилку російських дипломатів

Нарешті, президент України Петро Порошенко повідомив про видворення 13 російських дипломатів.

Разом з дипломатами, що висилаються з країн ЄС, іноземні держави заявили про видворення в понеділок всього 114 російських дипломатів. Слід зазначити, що раніше британська влада, що поклала на Росію провину за отруєння в Солсбері екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, вислали з Великої Британії 23 російських дипломатів.

З урахуванням заходів Лондона, таким чином, від початку розслідування інциденту з отруєнням з Скрипаля, зарубіжні держави заявили про видворення 137 російських дипломатів.

У Великій Британії назвали висилку дипломатів РФ найбільшою в історії.

"Сьогоднішня екстраординарна міжнародна реакція наших союзників є найбільшою колективної висилкою російських розвідників, яка коли-небудь мала місце. Це допоможе захистити нашу загальну безпеку", - написав Борис Джонсон.

Зараз ви читаєте новину «Скільки країн висилають російських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути