вівторок, 22 листопада 2022 12:18

Скандал з "анексією" Орбана набирає обертів: МЗС викликає посла Угорщини

Скандал з "анексією" Орбана набирає обертів: МЗС викликає посла Угорщини
Віктор Орбан прийшов на зустріч із футболістом у шарфі, на якому була намальована карта Угорщини з територіями України і Румунії. ФОТО: скріншот

Міністерство закордонних справ України викликає посла Угорщини. В МЗС обурені публічною появою угорського прем'єра Віктора Орбана в провокативному шарфі.

На ньому була зображена мапа "Великої Угорщини". До цієї карти були приєднані частини земель України та Румунії. Це не сприяє розвитку українсько-угорських відносин, заявив речник МЗС Олег Ніколенко у Facebook.

"Пропагування в Угорщині ідей ревізіонізму не сприяє розвитку українсько-угорських відносин. До МЗС України буде запрошений угорський посол, до відома якого буде доведено неприйнятність вчинку Віктора Орбана", – написав Ніколенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європарламенті вимагають заблокувати будь-які гроші ЄС для Угорщини – Reuters

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан потрапив у скандал. Він з'явився на публіці у шарфі із картою "Великої Угорщини", до складу якої "включив" території України та Румунії.

Шарф Орбан одягнув на зустріч із футболістом Балажем Джуджаком. Із ним прем'єр побачився після товариського поєдинку збірної Угорщини з Грецією.
Відео зустрічі Орбан опублікував у Facebook.

Терміном "Велика Угорщина" позначають землі, що входили до Угорського Королівства. Країна втратила ці території після 1920-го. Це передбачав Тріанонський договір, які уклали держави-переможниці Першої світової війни. Угорщина тоді зазнала поразки.

Зараз ви читаєте новину «Скандал з "анексією" Орбана набирає обертів: МЗС викликає посла Угорщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути