Ексклюзиви
середа, 24 січня 2018 09:25

Розвідка США розповіла, як на економіку РФ впливає війна з Україною

Розвідка США розповіла, як на економіку РФ впливає війна з Україною
Росія переживає важкі наслідки міжнародних санкцій. Фото: azernews.az

Наприкінці 2017 року у Росії знову почалася рецесія, пов'язана з міжнародними санкціями.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, інформує "Апостроф". Зазначається: "Є ознаки, що говорять про те, що країна, можливо, знову впала в рецесію в кінці минулого року, незважаючи на відновлення зростання цін на нафту, викликане скороченням виробництва країнами ОПЕК і зростанням світового попиту. Міністерство фінансів РФ говорить, що ВВП країни торік виріс на 1,7 відсотків (більше ніж 2016-го), проте статистику за четвертий квартал ще не оприлюднили. А в доповіді, опублікованій JPMorgan Chase, йдеться, що економіка Росії скоротилася протягом останніх двох кварталів року, а значить, технічно країна впала в рецесію".

Наголошується, що Росія переживає важкі наслідки міжнародних санкцій. Аналітики додали: "Регіональні уряди в Росії тонуть у боргах і протягом наступних трьох років потребуватимуть 50-150 мільярдів доларів, щоб залишитися на плаву. Російський банківський сектор також знаходиться в кризі. Третина банківських установ вже змушені були закритися за останні три роки, а ще одна третина, ймовірно, зазнає банкрутства або потребуватиме порятунку найближчими роками. Отож, на банківську індустрію потрібно буде від 50 до 100 мільярдів доларів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ може лишитися без Microsoft через санкції

Як пишуть в Stratfor, фінансових вливань вимагає і оборонний сектор Росії: "Спад виробництва в оборонній промисловості Росії, що є основним чинником її економіки, потребує антикризових заходів цього року. Сьомий за величиною в Росії "Альфа-Банк" (його співвласником є олігарх Михайло Фрідман) заявив, що не буде обслуговувати оборонний сектор через загрози санкцій. Це означає, що державі доведеться брати на себе більшу частину витрат. Росія також продовжує розширювати свою присутність у всьому світі і фінансувати операції в Сирії, Україні та Північної Кореї, а це аж ніяк не дешева стратегія".

Російські експерти заговорили про катастрофічне число бідних в Російській Федерації.
Рівень бідності в Росії такий високий, що загрожує її існуванню. Молодь не може реалізуватися на місцях, переїжджає до великих міст, де застрягає в "соціальних ліфтах". Більшість сімей в Росії змушені зосередитися на виживанні, а не розвитку, - вважає Євген Гонтмахер, член Комітету громадянських ініціатив.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка США розповіла, як на економіку РФ впливає війна з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути