Ексклюзиви
вівторок, 09 січня 2018 02:11

Росіянин зізнався, що підірвав автобус з "Борусією"

Росіянин зізнався, що підірвав автобус з "Борусією"
Знайшли того, хто підірвав автобус з "Борусією". Фото: ТСН

У Німеччині відбулося друге судове засідання у справі про підрив автобуса дортмундської "Боруссії" 11 квітня 2017 року, на якому Сергій В. (має німецьке та російське громадянство) частково визнав свою провину. Він звинувачується в замаху на життя 28 осіб, а також в організації вибуху, що призвів за собою небезпечні тілесні ушкодження.

У залі суду 28-річний обвинувачений зачитав свою заяву, закінчивши його словами: "Я глибоко шкодую про те, що зробив". Він приніс вибачення футболістам "Боруссії" (в результаті вибуху біля готелю в Дортмунді поранення отримав захисник Марк Бартра) і потерпілому поліцейському, повідомляє Deutsche Welle.

Сергій В. взяв на себе відповідальність за напад на автобус і сказав, що не хотів нікого вбивати: "Я просто хотів підготувати серйозну атаку. Вибухові речовини були прикріплені так, щоб не було ніяких травм ". Адвокат Карл Хейденрайх підтвердив версію про те, що його підзахисний не збирався завдавати шкоди людям, а лише хотів спровокувати виліт команди з Ліги чемпіонів (вибух стався по дорозі команди на матч з "Монако", який був переграний на наступний день), щоб акції клубу тимчасово знецінилися , і він зміг би на цьому заробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці "прикрили" понад 1300 гральних закладів

Сергій В. був затриманий у цій справі через десять днів. Його вирахували завдяки покупці декількох десятків тисяч опціонних сертифікатів на акції дортмундського клубу, які не дуже активно торгуються. При різних варіантах падіння курсу цінних паперів він міг отримати прибуток від 550 тисяч до мільйона євро.

Зараз ви читаєте новину «Росіянин зізнався, що підірвав автобус з "Борусією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути