Ексклюзиви
середа, 17 січня 2018 12:26

Росія запланувала легалізувати приватні військові компанії

Росія запланувала легалізувати приватні військові компанії
ПВК Вагнера воює на Донбасі і Сирії. Фото fiski.net

Протягом січня у Держдуму РФ мають намір внести законопроект про легалізацію, створення і роботу приватних військових компаній.

"Ситуація в Сирії показала актуальність приватних військових компаній - чудово підходять для застосування в подібних локальних конфліктах. Закон дозволить залучати працівників таких компаній до участі в контртерористичних операціях за кордоном, до захисту суверенітету союзницьких держав від зовнішньої агресії, а також до захисту різних об'єктів, включно з родовищами нафти і газу, залізницею", - заявив Михайло Ємельянов, перший заступник голови комітету з держбудівництва та законодавства Держдуми.

Росія використовує в бойових діях в Сирії і Україні ПВК Вагнера. Так російське Міноборони знижує втрати серед кадрових військових, а також приховує військові злочини на території інших держав.

Ватажком ПВК є Дмитро Уткін на прізвисько "Вагнер". Табір найманців знаходиться на хуторі Молькіно в Краснодарському краї, де дислокована 10-та окрема бригада спецназу ГРУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ зафіксували переговори Вагнера із Корнетом

Війська РФ на Донбасі перебувають в окупованих Сніжному, Донецьку та Луганську. По всій лінії розмежування зараз зосереджені або росіяни, або "радники". Колись так було у В'єтнамі та Афганістані.

Зараз ви читаєте новину «Росія запланувала легалізувати приватні військові компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути