понеділок, 12 лютого 2018 19:31

Російський студент написав диплом і потрапив у в'язницю

Російський студент написав диплом і потрапив у в'язницю
Написав диплом і сів до в'язниці. Фото: Vinbazar

У Росії до в'язниці посадили студента, що поширив у себе на сторінці в соціальній мережі матеріали про екстримізм, які він хотів використать у написанні диплому.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Жертвою російського правосуддя став студент 5 курсу юридичного факультету Воронезького економіко-правового інституту Олександр Крузе, який написав і весною 2017 захистив дипломну роботу на тему "Екстремізм у сучасних умовах: міжнародні аспекти протидії".

"Ще на першому курсі викладачі проводили бесіду про майбутні дипломні роботи, де акцент ставився на те, що студенти багато тем обходять стороною, бо для цього необхідно проводити довгострокові дослідження. За приклад привели екстремізм. Ну ось я і вирішив взяти його "на розробку", - розповів Олександр.

У липні 2017 року студента затримали співробітники ФСБ і відвезли на допит до управління спецслужби, де запитували у нього про ненависть до комуністів, євреїв, кавказців та негрів. Олександр не розумів, що відбувалося.

"Я пояснював, що, по-перше, веду наукову роботу, по-друге, все, що я репостив, є у інтернеті і його досі не заборонили. Тобто всі звинувачення на мою адресу - це маячня якась. А потім я згадав, що читав, як у нас, в Старому Осколі, вже був один такий випадок - хлопця посадили за репост. І тут вже я остаточно прокинувся", - сказав затриманий студент.

Причиною затримання Олександра працівниками ФСБ був репост із зображеннями перекресленого серпа і молота, із підписом "На деревах замість листя висіти будуть комуністи"та іншою екстреміською символікою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готує шостий позов проти Росії в Євросуд

Проти Олександра Крунзе порушили кримінальну справу у рамках статті "Розпалювання ненависті або ворожнечі та приниження людської гідності", а згодом визнали винним і винесли вирок у вигляді позбавлення волі на 2,5 роки.

Сім'я студента подала апеляцію на рішення суду, яку розглянуть на засіданні 12 лютого.

Росія погрожує заборонити YouTube та Instagram, якщо інтернет-сервіси не видалять пости і відео, на яких російський чиновник і олігарх засвітився із повіями.

Зараз ви читаєте новину «Російський студент написав диплом і потрапив у в'язницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути