Ексклюзиви
пʼятниця, 23 серпня 2019 11:39

Росію спіймали на історичній брехні

Росію спіймали на історичній брехні
23 августа 1939 подписали Пакт Молотова-Риббентропа. Фото: wikipedia.org

Російська місія ОБСЄ та МЗС РФ почали поширювати неправдиву інформацію про те, що у Другій світовій війні нібито винні Польща, Англія та Франція.

"Якщо ви думаєте, що бачили максимум цинізму у виконанні російських дипломатів, то ні. Російська місія в ОБСЄ пише, що у Другій світовій війні винна Польща. Тому що вона 1934-го підписала угоду з Гітлером. Російське МЗС, у свою чергу, заявляє, що у війні винні Англія та Франція. Тому що вони підштовхнули СРСР до пакту з Гітлером 1939-го і думали, що їх війна обійде", - написала у Facebook директор із корпоративних комунікацій "Нафтогазу України" Олена Осмоловська.

Офіційні структури країни-агресора просувають це під хештегом #truehistory (правдива історія). Метою такої активності є створення враження, що "не все так однозначно" до ювілею Пакту Молотова-Ріббентропа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радянська пропаганда перебільшувала сили Німеччини, щоб виправдати свої поразки

"Мені це нагадує шкільний булінг. Ось є таке гидотне дитя, зле, закомплексоване, яке дістає всіх навколо і особливо травить слабких. Вчителі розводять руками, бо за дитиною впливові батьки, які платять школі, особисто директору і завучу. Учні ховаються або прислуговують, щоб їх не чіпали. Якщо змінити школу не варіант, а поліція пропонує домовлятися, які є варіанти?" - обурюється Осмоловська.

23 серпня 1939-го Радянський Союз і нацистська Німеччина підписали угоду про ненапад, яка отримала назву Пакту Молотова-Ріббентропа. За цією угодою сторони зобов'язувалися утримуватися від нападу один на одного та дотримуватися нейтралітету у випадку, якщо одна з них ставала об'єктом воєнних дій третьої сторони. До тексту договору додавався таємний додатковий протокол.

Зараз ви читаєте новину «Росію спіймали на історичній брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути