Ексклюзиви
неділя, 25 березня 2018 05:31

Росія звинуватила Велику Британію в розробці хімічної зброї

Росія звинуватила Велику Британію в розробці хімічної зброї
Росія зробив гучну заяву щодо Великої Британії. Фото: Інтердез

У російському посольстві в Лондоні заявили, що заява глави секретної лабораторії міністерства оборони Великої Британії в Портон-Дауне підтверджує розробку на цьому об'єкті отруйних речовин, у тому числі того, яким був отруєний Сергій Скрипаль.

За словами прес-секретаря посольства РФ, заяви глави секретної лабораторії Міноборони Великої Британії в Портон-Дауне Гері Ейткенхеда, який розповів про найсуворіші заходи контролю, які не дозволяють будь-чому просочитися за її межі, фактично підтвердили, що там розробляють і вивчають нові компоненти бойових отруйних речовин. Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Ми також звернули увагу на ці слова глави лабораторії. Таким чином, британська сторона фактично підтвердила, що на цьому секретному об'єкті ведеться розробка і вивчення нових компонентів бойових отруйних речовин. Примітно, що Ейткенхед не став заперечувати і наявність запасів хімічної зброї, включаючи, ймовірно, і речовину А-234, яке, за офіційними заявами британської сторони, було використано при отруєнні сім'ї Скрипаля і сержанта Бейлі ", - заявляють в посольстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отрута серйозно ушкодила мозок Скрипаля

Крім того, про те, що такі зразки є в наявності, натякнув 19 березня в інтерв'ю і міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон, заявляють в посольстві.

"Ці заяви не залишають нам вибору, окрім як з новою силою вимагати надання повної інформації про хід розслідування, а також розкриття програми з виробництва бойових отруйних речовин в Портон-Дауне", - заявляють в посольстві РФ.

Уряд Америки відстежує розвиток подій у справі про отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля у Великій Британії. США можуть вжити відповідних заходів, щоб притягнути винних у "справі Скрипаля" до відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Росія звинуватила Велику Британію в розробці хімічної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути