четвер, 22 лютого 2018 21:20

Росія встановила 300-метрову карантинну смугу з Донбасом

Росія встановила 300-метрову карантинну смугу з Донбасом
Росія відгородилася від Донбасу карантинною зоною. Фото: "Геокэшинг"

Росія відгородилась від ОРДЛО карантинною смугою шириною 300 метрів.

Про це повідомляє Уніан.

Каратинну смугу із забороною випасати тварин на кордоні з тимчасово окупованими територіями Донбасу встановили, щоб уберегти регіон від небезпечних захворювань тварин. Управління ФСБ Росії у Ростовській області повідомляє, що постанову про карантин було ухвалено управлінням ветеринарії регіону "в рамках розроблених ФСБ Росії основ державної прикордонної політики з метою недопущення перенесення з території України різних заразних захворювань тварин".

"У рамках постанови на суші вздовж державного кордону РФ з Україною на території Ростовської області встановлюється карантинна смуга місцевості завширшки 300 метрів від лінії державного кордону, в межах якої забороняється утримання і випасання сільськогосподарських тварин", - зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі відповів на заборону в'їзду в Україну

Межі карантинної смуги повинні бути позначені попереджувальними знаками, за порушення карантину передбачається адміністративна відповідальність. Вона буде виражатись у вигляді попередження або штрафу на громадян у розмірі до 1 тисячі рублів, на посадових осіб - до 5 тисяч рублів, на юридичних осіб - до 10 тисяч рублів.

Сьогодні на Донбас вирушив черговий 74-й "гумконвой". Зазначається, що автомобілі везуть понад 430 тонн вантажів, серед яких переважно дитячі продуктові набори і медичне майно.

Зараз ви читаєте новину «Росія встановила 300-метрову карантинну смугу з Донбасом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути