Ексклюзиви
середа, 21 жовтня 2020 03:48

Росія і США намагаються домовитися про скорочення ядерних запасів

Росія і США намагаються домовитися про скорочення ядерних запасів
Ядерні запаси хочуть скоротити. Фото: Сегодня

У Державному департаменті США заявили, що готові "негайно" зустрітися з Росією для врегулювання питання про продовження договору про стратегічні і наступальні озброєння (СНО).

Напередодні МЗС Росії виступило з пропозицією продовжити договір про СНО на один рік і "заморозити" кількість наявних ядерних боєзарядів, повідомляє пресслужба відомства.

У заяві підкреслюється, що заморозка боєзарядів не повинна супроводжуватися ніякими додатковими вимогами з боку Вашингтона.

Москва таким чином пропонує "виграти час" для проведення комплексних переговорів між США і РФ про контроль над ракетно-ядерними озброєннями.

"Ми цінуємо готовність РФ досягти прогресу в питанні контролю над ядерними озброєннями. Сполучені Штати готові негайно провести зустріч, щоб остаточно оформити верифіковану угоду", — йдеться в заяві Держдепу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США висунули звинувачення російським хакерам

Термін дії договору СНО-3 спливає 5 лютого 2021 року. Договір може бути продовжений ще на п'ять років, проте для цього країни повинні прийняти відповідне рішення до дати завершення дії договору. Договір обмежує чисельність розгорнутих носіїв ядерної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Росія і США намагаються домовитися про скорочення ядерних запасів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути