четвер, 24 листопада 2016 02:15

Російський опальний олігарх вимагає повернути 100 млн євро

Російський опальний олігарх вимагає повернути 100 млн євро

Екс-власник компанії ЮКОС Михайло Ходорковський направив до окружного суду Дубліна клопотання про розмороження 100 млн євро. Вони були заблоковані в 2011 році за запитом ірландської фінансової поліції.

Про це пише The Irish Times.

Слухання в суді Дубліна почалися 21 листопада і триватимуть кілька днів.

"Я не можу сказати, що не зможу прожити без цих грошей, але я виконую значну суспільну і громадянську роботу, витрачаю на це чимало коштів і, звичайно, міг би знайти застосування цим грошам", - повідомив Ходорковський.

100 млн євро були заморожені у 2010 році після вироку Ходорковському і Платону Лебедєву. Суд призначив власникам нафтової компанії додаткові тюремні терміни за розкрадання нафти та відмивання виручки з її продажу.

Фонди, в яких зберігалися заморожені кошти, належали трасту на острові Гернсі. Його бенефіціаром є Ходорковський.

Гроші були заморожені судом за запитом Ірландського бюро з розслідування економічних злочинів, за законом про протидію відмиванню грошей і фінансування тероризму.

За ірландським законодавством фінансова поліція може через суд заморожувати кошти в рамках антивідмивних розслідувань на 28 днів, повторюючи цю процедуру необмежену кількість разів. Так поліція чинить вже протягом п'яти з половиною років.

У 2016 році Ходорковський, який зараз живе в Лондоні і займається суспільно-політичним рухом "Відкрита Росія", повернувся в список 200 найбагатших бізнесменів Росії за версією журналу Forbes. Видання оцінило його статки в 500 млн дол.

Зараз ви читаєте новину «Російський опальний олігарх вимагає повернути 100 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути