вівторок, 27 жовтня 2020 12:39

Родичі поголили дівчину-мусульманку, бо хотіла заміж за християнина

Родичі поголили дівчину-мусульманку, бо хотіла заміж за християнина
Глава французького МВС Жеральд Дарманен назвав дій родичів боснійської дівчини неприйнятними у Франції / Reuters

Із Франції депортували 5 членів сім'ї боснійців-мусульман. Ті раніше поголили голову 17-річній дівчині через її бажання одружитися з сербом-християнином.

Інцидент стався в серпні. 23 жовтня над батьками дівчини був суд за насильство над неповнолітньою. 24 жовтня батьків і 3 братів і сестер депортували в Сараєво. Родина у супроводі французьких правоохоронців прибула у столицю Боснії та Герцеговини. Про це пише "Громадське".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перевірте психіку": Ердоган принизив Макрона

Батькам заборонили на 5 років в'їжджати у Францію і засудили до року тюрми, з них 4 місяці — умовно. Такий же вирок, крім заборони на в'їзд, отримали тітка і дядько дівчини. Вони обрізали дівчині волосся. Тітку й дядька не депортували, бо у них вже був статус біженців.

Постраждала 2 роки тому приїхала у Францію з Боснії та Герцеговини. Кілька місяців зустрічалася з 20-річним сербом, з яким жили в одному будинку. У серпні прийшла разом із хлопцем і його батьками до своєї сім'ї і сказала про намір одружитися.

Батьки та інші члени родини її побили. Почали ще у присутності батьків хлопця. Потім відвели в іншу кімнату і поголили. Про побиття в поліцію заявили батьки серба. Дівчину доставили до лікарні, де констатували численні забої та переломи ребер. Вона залишилася у Франції, за нею доглядають соціальні служби. Після повноліття отримає дозвіл на проживання у Франції.

Як пише Le Monde, справа боснійки спричинила дискусії у Франції. Це нагадало долю тисяч жінок, яким обрізали волосся після Другої світової війни через стосунки з німецькими солдатами під час окупації.

Зараз ви читаєте новину «Родичі поголили дівчину-мусульманку, бо хотіла заміж за християнина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути