Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2021 18:58

Роботи вчать дітей з аутизмом соціальним навичкам

Роботи вчать дітей з аутизмом соціальним навичкам
Дитина з аутизмом вчиться з роботами за програмою RABI / Asian News

Гонгконзький професор розробив освітню програму з використанням рольових роботів, яка допомагає дітям з аутизмом покращити соціальні навички.

Програма "Робот для зміни поведінки при аутизмі" RABI призначена для дітей з аутизмом у віці від 3-х до 18 років. Вона спрямована, щоб допомогти їм стати більш соціальними. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піцу від Domino's привозять автономні автомобілі-роботи

Доцент кафедри педагогічної психології Китайського університету Гонконгу Кетрін Со каже, що з моменту запуску програми в 2015 році, нею вже скористалися понад 1200 дітей.

"У дітей з аутизмом низька мотивація до взаємодії з іншими і гіперчутливість до навколишнього світу. Тому використовуємо роботів, щоб навчити їх соціальним навичкам, і зменшити їх хвилювання", - каже Со.

Роботи втягують дітей у рольові ігри і усне спілкування. Типовий клас складається з двох маленьких роботів, які розігрують соціальні сценарії на столі, допомагаючи дітям побачити різницю між доречною і неприпустимою поведінкою, такою як істерики чи крики.

Муза Вонг, 41 рік, каже, що її п'ятирічна дочка бере участь в програмі вже сім місяців, і її соціальні та комунікативні навички значно покращилися. Вона почала в певній мірі вести соціальне життя. Після взаємодії з роботами дітям пропонують спробувати соціальні навички з наставником-людиною.

Програму прийняли більше 20 некомерційних груп, що фінансуються урядом і державними школами в Гонконзі та Макао.

Зараз ви читаєте новину «Роботи вчать дітей з аутизмом соціальним навичкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути