Ексклюзиви
середа, 21 серпня 2019 10:24

"Робить залежним від Росії": США з Румунією виступили проти "Північого потоку-2"

"Робить залежним від Росії": США з Румунією виступили проти "Північого потоку-2"
"США та Румунія визнають, що енергетична безпека є національною безпекою". ФОТО: EPA

США та Румунія виступили проти проекту "Північний потік-2", за яким природний газ мають транспортувати з Росії до Німеччини дном Балтійського моря.

Про це йдеться у заяві президентів двох країн, зробленій за підсумками зустрічі в Білому домі, передає "Європейська правда".

"США та Румунія визнають, що енергетична безпека є національною безпекою. Ми наголошуємо на нашій опозиції "Північному потоку-2" та іншим проєктам, які роблять наших союзників і партнерів енергетично залежними від Росії", — ідеться у тексті.

Декларується, що поклади природного газу Румунії дозволяють "нарощувати добробут" обох країн і підвищують енергетичну безпеку Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США вдарять санкціями по "Північному потоку-2"

Проект "Північного потоку-2" — це прокладання двох гілок газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Його збираються запустити наприкінці 2019 року. "Північний потік-2" розширює "Північний потік", який прокладено паралельно.

Проект підтримують Німеччина, Нідерланди, Франція, Австрія. Противники — Польща, країни Балтії, Данія. Якщо потік збудують, Україна втрачатиме $3млрд щорічно від утрати транзиту газу до ЄС.

Президент Володимир Зеленський сподівається на допомогу президента США Дональда Трампа у протидії будівництву газопроводу "Північний потік-2".

Зараз ви читаєте новину «"Робить залежним від Росії": США з Румунією виступили проти "Північого потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути