Ексклюзиви
середа, 24 травня 2023 13:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков у Києві зустрів міністра оборони Великої Британії

Резніков у Києві зустрів міністра оборони Великої Британії
Міністр оборони Олексій Резніков зустрівся в Києві з британським колегою Беном Воллесом. Фото: mil.gov.ua

У середу, 24 травня, міністр оборони Олексій Резніков зустрівся в Києві з британським колегою Беном Воллесом.

Вони говорили про підготовку українських військових і передачу Україні далекобійних ракет Storm Shadow та іншого озброєння, повідомила пресслужба Міноборони.

Резніков повідомив, що обговорював із Воллесом НАТОвську перспективу України в контексті майбутнього саміту Північноатлантичного альянсу у Вільнюсі.

"Ми поговорили про продовження підготовки наших військовослужбовців на британській території, про пріоритети та акценти стосовно цих тренувань. У нас була нагода потиснути руки пілотам, які навчалися у Великій Британії й уже успішно застосовують зброю під назвою Storm Shadow", – сказав Резніков.

Ішлося й про бачення України щодо стабілізації миру в Європі, використовуючи формулу миру президента Володимира Зеленського, повідомив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сунак різко відповів на заклик припинити вогонь в Україні

Резніков додав, що обговорив із Воллесом пріоритети щодо озброєння України для досягнення перемоги, "особливо щодо зброї, яка дає можливість наносити ураження ворогу на дальніх дистанціях, такої як Storm Shadow".

Британський міністр зазначив, що ракети Storm Shadow стали першою зброєю такого типу, що надали Україні партнери.

"Це одні з перших ракет великої дальності, які надані Україні її союзниками. Ми надали такий вид озброєння через постійне застосування Росією її зброї великої дальності, яку вона використовує для того, щоб шкодити цивільному населенню та цивільній критичній інфраструктурі", – сказав Воллес.

11 травня міноборони Великої Британії підтвердило передачу ракет Storm Shadows напередодні запланованого контрнаступу Збройних сил України. Скільки точно таких ракет ми отримаємо – невідомо. Але експерти переконані, що їх достатньо, щоби змінити оперативну обстановку на полі бою.

Радник Комісії США з безпеки в Європі Пол Массаро на карті продемонстрував, куди можуть дістати Storm Shadow.

Storm Shadow – це спільна розробка Великої Британії і Франції. Зазвичай її запускають з повітря. Storm Shadow має дальність до 300 км, щоб завдати удару вглиб тимчасово окупованої території України.

За даними ЗМІ, Україна пообіцяла британцям використовувати Storm Shadow лише в межах суверенної території України, а не для ударів по Росії.

Зараз ви читаєте новину «Резніков у Києві зустрів міністра оборони Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути