Ексклюзиви
вівторок, 23 травня 2023 12:46

Рейнджери розстріляли із засідки найромантичнішу пару злочинців

Рейнджери розстріляли із засідки найромантичнішу пару злочинців
Злочинці Клайд Берроу та Бонні Паркер / Getty Images

23 травня 1934-го біля хутора Сейлз у США рейнджери із засідки розстріляли авто, у якому їхали 24-річна Бонні Паркер і 25-річний Клайд Берроу. Це поклало край діяльності найбільш романтизованої пари убивць і грабіжників.

Бонні Паркер і Клайд Берроу були родом зі штату Техас. Познайомилися 1930 року в Далласі в будинку спільної знайомої. Як казала Бонні, зразу закохались одне в одного. На той час 21-річного Клайда уже кілька разів заарештовували за дрібні крадіжки й викрадення авто, а на рік молодша Бонні працювала офіціанткою в кафе. Рано втративши батька, вона з матір'ю, братом і сестрою переїхала в дім діда біля Далласа. Попри крайню бідність Бонні добре вчилась у школі, була поетичною і романтичною. Закохавшись у 15 років, кинула навчання і вийшла заміж. Але шлюб виявився невдалим, чоловік не мав постійної роботи, перебиваючись заробітками, і Бонні довелось самій заробляти.

Натомість Клайд, виходець із багатодітної фермерської родини, з підліткового віку мав проблеми з законом. 1930-го був засуджений за кілька крадіжок. Тюрма сильно на нього вплинула. Перебуваючи за ґратами, убив іншого в'язня, який не раз його сексуально домагався. Це перетворило Клайда на озлоблену й жорстоку людину.

Після його звільнення з в'язниці 1932 року Бонні одразу ж приєдналася до його банди, яка грабувала заправки й магазини. Вже через два місяці їх схопили за підозрою в пограбуванні, однак звільнили за браком доказів. У тюрмі Бонні почала писати вірші, завдяки яким сьогодні відома її романтична історія. Вийшовши на волю, Клайд став ще агресивнішим - убивав за найменшої підозри на небезпеку, грабував провінційні магазини, банки й заправки. За два роки його банда здійснила понад 100 грабежів і вбила щонайменше 13 осіб, зокрема дев'ятьох поліцейських.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер Гай Річі запросив українців на свій фільм

Рятуючись від переслідувань, банда сховалась у містечку Джоплін. Та галасливе життя в глушині, машини з реєстрацією іншого штату викликали підозру сусідів. 13 квітня 1933-го місцева поліція безрезультатно спробувала заарештувати їх. У будинку, де жили, виявили сотні фото, на яких Бонні й Клайд театрально позують на тлі машин зі зброєю в руках. Частина знімків потрапила в пресу й завдяки привабливості Бонні перетворила бандита Клайда на романтичного героя, а їх обох на відому на всю країну закохану шалену пару.

Обоє потрапили в засідку 23 травня 1934 року на сільській дорозі біля містечка Сейлз, де їх авто розстріляли рейнджери. Зі 167 куль 17 влучили в Клайда і 26 у Бонні. В машині знайшли багато зброї, кілька тисяч патронів і 15 номерних знаків різних штатів. Біля авто із загиблими швидко зібралось багато роззяв, які намагалися бодай щось взяти з місця події як сувенір. Рейнджери не впоралися з натовпом і люди зрізали закривавлені пасма волосся Бонні, порізали її сукню, намагалися відрізати палець і вухо Клайда, відламували шматки авто.

Всупереч бажанню Бонні її та Клайда поховали нарізно 25 і 26 травня на різних кладовищах у Далласі. Сім'я Паркер була проти того, щоб їх ховали разом. На похоронах були понад 20 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Рейнджери розстріляли із засідки найромантичнішу пару злочинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути