вівторок, 19 листопада 2019 02:24

Расизм та глузування: темношкірі батьки розповіли про труднощі виховання білого хлопчика
10

Темношкіра пара Кейа та Річардо Болдвін із штату Північна Кароліна, США всиновила білого хлопчика Прістона. Цим викликали негативні відгуки оточення - не вірили у чесність пари, підозрювали у викраденні дитини.

Подружжя у шлюбі 9 років. Попри те, що жінка виховує доньку з попередніх стосунків 16-річну Зарію, пара прагнула мати ще дітей. Після декількох викиднів, вони звернулися до спеціаліста з фертильності, але це не допомогло, повідомляє boredpanda.com.

Родина Болдвін
Фото: raisingcultures
Родина Болдвін
Родина Болдвін
Прінстон Болдвін
Родина Болдвін

Згодом подружжя звернулося до агенції, яка надає можливість опікунства, в місті Кроснор. Отримавши ліцензію з опікунства, пара прийняла в дім 2 міжрасових дітей - Карлі та Ейдана.

Одного дня Кейі зателефонували з лікарні з проханням потурбуватися про новонароджену дитину. 900-грамовий білошкірий хлопчик одразу припав жінці до душі, тому не вагалася стати матір'ю для Прінстона.

"Для нас не було значення, що він білий, на відміну від інших людей! Я б ніколи не подумала, що той факт, що мій син білий викличе стільки осуду, насмішок, негативу, відвертої ненависті та расизму", - пояснила Кейа.

Декілька разів до подружжя викликали поліцію, коли Прінстон був немовлям, оскільки думали, що його викрали. Подібні непорозуміння часто відбуваються з парою. Зокрема, вчителі старших дітей розпитували, чи це точно їхній брат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місцеві жінки не люблять іноземок - українка розповіла про складну адаптацію у Бразилії

"Одного разу в продуктовому магазині до мого сина підійшов літній білий джентльмен, коли Прінстон сидів у візку та почав робити фото та відео. Я запитала, що він робить, і попросила негайно зупинитися. Він пояснив мені, що збирається показати ці "докази" охороні, тому що я "очевидно вкрала" чиюсь дитину", - розповідає матір.

Всупереч всім труднощам, Кейа не жалкує про всиновлення: "Того дня, коли ми принесли Прінстона з лікарні, змінив наші життя на краще. Бути матір'ю - найкраще рішення в моєму житті. Я стала сильніше, мудріше, добріше та однозначно терплячіше."

На думку Кейі, освіта має подолати бар'єри расизму, упередження, стереотипів та своїм прикладом хоче заохотити людей всиновлювати дітей, адже "любов різнокольорова".

"Шахтар" виступає категорично проти будь-яких проявів расизму, расової дискримінації, ксенофобії і пов'язаної з ними нетерпимості. Не може бути жодного виправдання тим, хто завдає образи, ґрунтуючись на кольорі шкіри, релігійні або політичні переконання. Така поведінка неприпустима в цивілізованих країнах і футбольних чемпіонатах.

Зараз ви читаєте новину «Расизм та глузування: темношкірі батьки розповіли про труднощі виховання білого хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути