пʼятниця, 22 березня 2019 13:57

Ракету з українським двигуном успішно запустили у космос

Ракету з українським двигуном успішно запустили у космос
Ракету з українським двигуном успішно запустили у космос.Фото: facebook.com/DKAUkraine

З космодрому Куру у Французькій Гвіані 22 березня о 3:50:35 за київським часом пройшов успішний пуск європейської ракети-носія легкого класу Vega з українським двигуном. Ракета вивела на орбіту космічний апарат дистанційного зондування Землі PRISMA вагою 879 кг.

Блок маршового двигуна РД-843, який використовується в руховій установці 4-го ступеня РН Vega, розробило КБ "Південне". Двигун серійно виготовляє ДП "ВО Південний машинобудівний завод", повідомляє Цензор.НЕТ.

Ще із квітня 2010 року були виготовлені і відправлені 16 льотних моделей БМД. 14 з них уже успішно виконали своє призначення під час пусків з космодрому Куру у Французькій Гвіані. За цей час РН Vega з українським двигуном вивела на орбіту 29 супутників. 2017 року був укладений черговий контракт на виготовлення ще 20 блоків маршового двигуна РД-843.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літає майже безшумно: український безпілотник пройшов державні випробування

Особливістю БМД РД-843 є можливість багаторазового запуску під час польоту (до 5 включень). Завдяки цьому забезпечується розведення супутників на різні орбіти. Зараз тривають роботи щодо поліпшення характеристик двигуна з метою розширення діапазону виведених корисних навантажень, наголосили на підприємстві.

Найдовший пасажирський літак у світі – далекомагістральний лайнер Boeing 777-9X презентувала американська корпорація Boeing.

Зараз ви читаєте новину «Ракету з українським двигуном успішно запустили у космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути