понеділок, 14 січня 2008 13:24

"Про безвізовий режим із Україною говорити ще зарано"

Голова представництва Європейської комісії в Україні Йен Боуг вважає, що можливість введення безвізового режиму між Україною і Європейським союзом слід обговорювати після ефективного впровадження в життя угоди про спрощений візовий режим між Києвом і Брюсселем.

"Ми добре знаємо, що остаточною метою, яку ставить перед собою українська влада, є отримання безвізового режиму для українських громадян, що приїжджають в Європейський союз", - сказав він на прес-конференції в понеділок в Києві.

Представник Єврокомісії нагадав, що будуть створені спеціальні органи для моніторингу виконання підписаних угод між Україною і ЄС про спрощений візовий режим і реадміссії.

Йен Боуг підкреслив, що завдання Єврокомісії полягає в тому, щоб забезпечити правильне застосування в усіх аспектах угоди з Україною про спрощення візового режиму. Відповідаючи на питання про можливі проблеми в його реалізації, він сказав: "Півмісяця - дуже короткий термін, щоб дати чітку оцінку того, як функціонують угоди".

Йен Боуг нагадав, що за питання видачі шенгенських віз українцям відповідають окремі посольства держав - членів ЄС. У свою чергу посли Словенії і Франції в Україні Прімож Шеліго і Жан-Поль Везіан заявили, що їхні посольства видають візи українцям відповідно до угоди про спрощений візовий режим.

18 червня в Люксембурзі Україна та ЄС підписали угоду про спрощення оформлення віз. У угоді з ЄС про спрощення візового режиму чітко визначається категорія громадян, які мають право на 5-річні візи. Це журналісти, бізнесмени, члени офіційних делегацій, родичі громадян України, що мають право на мешкання в країнах - членах ЄС.

В угоді також визначені категорії українських громадян, які взагалі не платитимуть за візи. За його словами, це люди похилого віку, діти до 18 років, студенти, перевізники і ті громадяни України, які їдуть до своїх родичів за кордон.

У документі визначений термін розгляду візових заяв: не більше 10 днів, вартість візи: 35 євро, і упроваджений інститут апеляційного оскарження відмови у видачі візи, повідомляє Интерфакс-Украина.
Зараз ви читаєте новину «"Про безвізовий режим із Україною говорити ще зарано"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути